Eczeem en acupunctuur

Eczeem ontstaat vaak als een allergische reactie op bepaalde stoffen. Het komt heel vaak voor. Bij eczeem kun je een jeukende huiduitslag met roodheid, zwelling,schilfers,bultjes,kloofjes of korstjes. En vaak de huid jeukt. Voor mensen met een huidprobleem is dit ongemak een dagelijks terugkerend gegeven. Zeker als er sprak is van een ernstige vorm van eczeem. Niet alleen de lichamelijke ongemakken maar ook de emotionele en sociale gevolgen kunnen behoorlijk ingrijpend zijn.

De huid

Onze huid is een orgaan. Net als bij de andere organen, kan een gezonde werking van onze huis verstoord raken. Verschillende factoren, zowel intern als extern, zijn van invloed op het functioneren van onze huid. Interne factoren kunnen zijn: het niet goed werken van een inwendig orgaan, het vasthouden van afvalstoffen, een niet goed werkend immuunsysteem of grote emotionele druk. Externe factoren kunnen zijn: verkeerde eetgewoonten, te weinig drinken, teveel blootstelling aan de zon, het gebruiken van medicijnen en huidproducten of de weersomstandigheden.

In alle gevallen leiden eczeem tot veel lichamelijk ongemak. Maar ook de emotionele en sociale gevolgen kunnen groot zijn. Gevoelens van schaamte en isolement en een gebrek aan zelfvertrouwen kunne het dagelijkse leven danig verstoren.

Wat kan acupunctuur doen?

Acupunctuur is een onderdel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en geestelijk klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen worden hersteld en wordt de energiestroom in uw lichaam weer in balans gebracht. Acupunctuur zet het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Bij eczeem is er altijd sprake van een verstoring in de energiehuishouding in uw lichaam. De energie zit opgesloten in het lichaam en zoekt een uitweg via de huis. De acupunctuurbehandeling en de kruidentherapie zijn erop gericht de energie te reguleren. Hierdoor neemt de ernst van de klachten af. Daarnaast is de behandeling gericht op het versterken van het immuunsysteem en op het herstellen van de energie balans. Ook hierdoor nemen de klachten af. U merkt al snel dat het leven met een huidprobleem minder vervelend wordt.

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!