Acupunctuur is ook effectief bij de behandeling van hielpijn. Er zijn drie varianten waar vaak sprake is van pijn in de hiel: hielspoor, peesplaatontsteking en fat pad syndroom. Soms blijkt het dat mensen die hielklachten hebben geen hielspoor te hebben maar een beschadigd vetkussen. Dit is een hardnekkig pijn die soms lastig te behandelen is.

Dit zijn de meest voorkomende symptomen bij hielspoor:

  • Pijn onder de hiel;
  • Pijn onder de voet na (langer) stilzitten;
  • Pijn bij het lopen;
  • Problemen bij lang(er)(stil) staan.
  • Het stijf of gespannen aanvoelen van de peesplaat onder de voet.
  • Pijn in de hiel bij het autorijden

Bij ChinaMedic behandelen wij hielspoor of hielklachten met een combinatie van abdominale acupunctuur en LaserNeedle. Beide technieken zijn nagenoeg pijnloos.

De buikacupunctuur wordt toegepast op het gehele onderbuik gebied. Zowel de abdomen als het gebied rond de navel bevatten acupunctuur punten die in verbinding staan met het hele lichaam. Wat wij doen is het stimuleren van de punten op de onderbuik, die in contact staan met het probleemgebied. Hierdoor vermindert de lokale pijn en verbetert de algehele energieflow van het lichaam op drie verschillende niveaus. Door de LaserNeedle direct op het geaffecteerde gebied toe te passen vermindert lokaal de pijn direct, remt het de ontsteking en wordt de bloedcirculatie bevorderd. Dit is een krachtige combinatie voor het behandelen van hardnekkig pijn te behandelen.

Hieronder het verhaal van een van onze patiënt:

14 feb. 2019

Een van onze vrouwelijke patiënten is vandaag de dag heel blij met het resultaat na 3 behandeling.Haar pijn is enorm vermindert en ze deelt haar ervaring graagmet anderen.

3 jaar lang heeft zij hielpijn. Tot het moment dat ze bij ons kwam, heeft ze al verschillende therapieën gedaan en is acupunctuur haar laatste hoop. Ze kan niet goed staan en lopen door de pijn, en wordt er ’s nachts wakker van. Op de VAS pijnschaal scoort ze een “10”. Door haar met de ChinaMedic Aanpak en twee krachtig acupunctuur technieken te behandelen, is haar pijn na twee behandelingen sterk verminderd. Na de derde behandeling is haar pijn score van “10” naar “3” gegaan. Het gaat zo lekker dat ze weer haar dagelijks activiteiten makkelijk kan doen.

Aangezien het om een chronische hielpijn gaat, adviseer ik haar om nog even door te gaan van de acupunctuurbehandelingen.

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!