Kruidentherapie

Van oudsher werden kruiden en planten gebruikt ter bevordering van gezondheid van het menselijk lichaam.
In voedsel bijvoorbeeld zorgt de toepassing van kruiden niet alleen dat het eten beter smaakt, maar ook dat je lichaam het voedsel goed tot beter kan verteren.

In Europa is de geneeskrachtige werking van kruiden en planten in natuurlijke vorm een aspect van geneeskunde dat vooral bekend is bij een kleiner publiek. De meesten van ons zullen toch sneller denken aan een pharmaceutisch geneesmiddel als remedie, hoewel deze ‘medicijnen’ gebaseerd zijn op de werkzame stoffen in kruiden en planten en een synthetische reproductie zijn van de natuurlijke stof.

In de Oriënt en met name China, wordt de toepassing van kruiden als therapie gezien als een onmisbaar onderdeel en een algemeen geaccepteerde manier van genezing. De meeste planten, die gebruikt worden kennen we ook in het Westen als geneeskrachtig. Andere planten daarentegen kennen we weer alleen als sierplant.
De opgedane kennis, is gebaseerd op de praktijkervaring van duizenden jaren toepassen en toepassen van de kruiden. Door de eeuwen heen zijn op deze manier formules ontwikkeld, die keer op keer hun positieve effect bewijzen. De formules zijn zo samengesteld dat een optimaal herstel van balans en harmonie bereikt kan worden.

Bij ChinaMedic werken we met kruiden in de ‘Jing Fang’ traditie. Dit betekent dat we ons houden aan de vastgestelde en beproefde formules overgedragen via een complete leer bestaande uit vier volumes. In deze volumes worden niet alleen de verschillende kruiden uitvoerig beschreven, maar ook de fysiologie van de mens en hun samenhang.
De kruiden die wij gebruiken zijn uitsluitend plantaardig en van de hoogst mogelijke kwaliteit. Naast het ter plekke voorbereiden van de gedroogde kruiden voor het maken van een kruidenthee, kunt u de kruiden ook innemen als tablet, korrel of poeder.

Huang Di Nei Jing

Het 2000 jaar oude boek van de Gele Keizer waarin de fysiologie van het lichaam, de meridianen en organen, hun samenhang en functioneren uitvoerig wordt beschreven.

Shan Han Lun

Verzameld werk van ziektebeelden en remedies. Geschreven vóór het jaar 220 en daarmee bijna 2000 jaar oud en één van de eerste complete medische tekstboeken ter wereld. Het boek bevat 113 formules verdeeld over 6 categorieën.

Shen Nong Ben Cao Jing

Meer dan 2000 jaar oud boek met daarin de beschrijving van 365 planten en hun werking.
Gezegd wordt dat Shen Dong de landbouw heeft uitgevonden gebaseerd op zijn bevindingen en contact met de natuur.

Jin Gui Yao Lue

Encyclopedie voor kruidenformules opgetekend bijna 2000 jaar geleden.

MET DE KRACHT VAN DE NATUUR

Mineralen en Vitaminen

De bouwstenen van het lichaam zijn enzymen, mineralen en vitaminen. Normaal gesproken haal je deze bouwstenen uit voeding. Wanneer je door bijvoorbeeld enige tijd eenzijdige voeding of kwalitatief lage voeding tot je hebt genomen of leeft in een vervuilde omgeving kunnen je lichamelijke reserves sneller afnemen dan toenemen, waardoor er op den duur een (chronisch) tekort aan bouwstenen ontstaat.
Een manier om in korte tijd je reserves aan te vullen is het nemen van supplementen, mits de juiste voor jou gestel en lichaam. In geval van ziekte kan het zijn dat er sprake is van een nog grotere uitputting dan normaal. Onder begeleiding van een arts is het dan mogelijk om mineralen en vitamines in sterk verhoogde concentraties te neem om zo het herstellende vermogen van je lichaam ter vergroten.
Onder de naam orthomoleculaire therapie is deze manier van behandelen bekent bij het grotere publiek.
Bij ChinaMedic is Kasha Yang opgeleid tot orthomoleculair therapeut en gebruikt deze kennis als ondersteuning in haar acupunctuurbehandelingen.

Voeding

Ter voorkoming van ziektes of zwakhedes in je lichaam is het eten van de juiste voeding voor je lichaam een van de meest eenvoudige manieren om dit te realiseren.
Een belangrijk punt is het leren afstemmen van de voeding op je lichaam. Leer luisteren naar je eigen lichamelijke behoeftes. Niet iedereen heeft baat bij hetzelfde eetprogramma. Zo knapt de een helemaal op van een goede salade, zo heeft de ander meer behoefte aan een warme hap. Eet de een vroeg en de ander laat.
Voorwaarden die voor iedereen gelden om een zo optimaal effect hebben zijn van voeding:

  • Eet levend voedsel: In de praktijk betekent dit zo vers mogelijk en het liefst zo vanuit de grond op je bord. Nu is dit laatste, zeker wanneer je in een grote stad woont, meestal niet haalbaar. In dat geval eet groente en fruit dan zo snel mogelijk op. Hoe langer iets blijft liggen, hoe minder voedingsstoffen (leven) het bevat. Voorgesneden groenten zijn misschien gemakkelijk, maar hebben veel minder voedingsstoffen dan ongesneden groenten. Hoe minder bewerkt en hoe minder toevoegingen hoe beter.
  • Eet in het seizoen: Groente en fruit geven de meeste voedingswaarde wanneer ze worden geoogst in het seizoen. Dit zie je aan de grootte en proef je aan de smaak. Verkoel je lichaam in de zomer met salades en verwarm je lichaam in de winter door steviger en warm te eten. Zie voor meer uitgebreide informatie over leven met de seizoenen Tips per seizoen onder het tabblad Actueel
  • Grotendeels groente: Laat een groot gedeelte van je maaltijd bestaan uit groentes. Zeker wanneer je je wat slapjes of niet lekker voelt is het eten van groene bladgroentes een van de manieren om je lichaam te voorzien van de benodigde bouwstoffen om cellen op te bouwen en ziektekiemen te elimineren.

Bij ChinaMedic kunnen we je uitgebreid informeren en op weg helpen voor het vinden en toepassen van een uitgebalanceerd voedingspatroon. Of je het doet omdat je wilt afvallen, omdat je gezonder wil leven of gewoon omdat je interesse hebt in voeding, wij help je er graag bij.

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!