Tuina Massage

Tuina richt zich door middel van speciale meridiaanmassage- en mobilisatietechnieken op het herstellen van de balans in het menselijke lichaam. Door massage van de meridianen wordt een vrije stroom van energie op gang gebracht.

Tuina maakt gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende bewegingen en kloppen. De therapeut gebruikt hierbij zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten als ellebogen. De keuze en variatie van de manipulatietechnieken hangt af van de ziekte en de klachten van de patiënt.

Tuina wordt toegepast bij klachten aan gewrichten, de wervelkolom, spieren en pezen of voor een heerlijke lichamelijk en geestelijke ontspanning. De massage verwijdert blokkades van zowel fysieke als emotionele aard, reinigt de organen, bevordert de bloeddoorstromingen en verbetert de weerstand van het lichaam. Ze brengt u op een veilige en vriendelijke manier in balans, waarbij u weer in goede en fitte conditie komt. Mensen kunnen Tuina massage als ontspanning- of meridiaanmassage krijgen. Een massage duurt ongeveer 60 minuten.

IN BALANS DOOR MASSAGE EN ONTSPANNING

Moxa

Een Moxa therapiebehandeling is zeer geschikt voor het uitdrijven van koude uit het lichaam en dan met name koude die van buitenaf in het lichaam is geslagen. U kunt dan denken aan tocht van een openraam, vocht en koude na een regenbui of klammigheid. Bij een behandeling wordt een Moxa stick gebruikt. Zo’n stick is gemaakt van samengeperst bijvoetkruid en wordt aangestoken. Met de vrijgekomen rook wordt het getroffen gebied verwarmd om de blokkade(s) los te maken. Daarnaast versterkt moxa de organen.

Cupping/Gua Sha

Bij cupping worden cups op het lichaam geplaatst en vacuum gezogen. Door het vaccuum zuigen worden ziektekiemen uit het lichaam getrokken en de bloedcirculatie gestimuleerd. Bloed wordt naar de oppervlakte getrokken en zet het lichaam aan tot zuivering.
Gua Sha zorgt op een andere manier voor zuivering van lichaam en bloed. Bij Gua Sha wordt met behulp van een “schraper” en een speciale kruidenolie in korte stevige halen van boven naar beneden het lichaam gestimuleerd tot het losmaken van blokkades in spieren, lymfen en bloed.

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!