De ChinaMedic Aanpak

Bij ChinaMedic kunt u terecht voor allerlei soorten klachten. Naast het helpen bij een grote verscheidenheid aan aandoeningen, zijn wij vooral gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten, onvruchtbaarheid en tinnitus. Uit Kasha’s jaren van ervaring in het toepassen van acupunctuur samen met bijscholing in verschillende acupunctuurtechnieken is de ChinaMedic Aanpak ontstaan. Voeg daar aan toe Kasha’s toewijding om de gezondheid van haar cliënten te verbeteren, en je hebt de unieke ChinaMedic Aanpak.

Ieder mens is anders ook al lijken de symptomen op elkaar. De een heeft een sterk gestel, de ander een zwakker. De een is dik, de ander dun en leeftijd speelt ook een rol. Al deze factoren worden overwogen en meegenomen in het vaststellen van het behandelplan. Een behandelplan is daarom altijd een aanpak op maat en kan bij elke afspraak worden bijgesteld. Heeft u angst voor naalden? Dan is dat geen probleem. Er zijn methodes zoals de LaserNeedle waarmee wij u kunnen helpen.

De ChinaMedic Aanpak bestaat uit een verscheidenheid aan acupunctuurtechnieken met als expertise abdominale acupunctuur. Geheel van toepassing op uw situatie zal onze acupuncturisten abdominale acupunctuur combineren met een of meerdere technieken. Zo zijn wij in staat geweest vele cliënten van hun klachten af te helpen.

De methodes die wij toepassen zijn, de eerder genoemde abdominale acupunctuur, LaserNeedle en klassieke acupunctuur waaronder Tung’s acupunctuur, als ook oor acupunctuur, balans-, schedel- en navelacupunctuur. Eventueel ondersteund door kruiden, cupping, moxa, massage of voedingsadvies plus Kasha’s brede kennis van acupunctuur en kruiden, beschikken wij over de beste mogelijkheden om u te helpen.

Wij zijn toegewijd tot het vinden van een oplossing van uw klachten en de sleutel tot uw gezondheid. Een behandeling is gericht op het verkrijgen van een betere energieflow, het opheffen van blokkades, het verlichten van pijn, het verminderen van ontsteking en het balans stellen van hormonen zodat uw lichaam steeds meer in staat wordt gesteld zich zelf te repareren. Door deze aanpak is acupunctuur veel eerder een oorzaak behandelende therapie met als doel verbetering van levenskwaliteit.

De discipline van acupunctuur om pijnklachten te behandelen: als er een vlotte energie flow is ervaar je geen pijn. De blokkade veroorzaakt de pijn. Verbeter en/of laat de energiecirculatie verbeteren, daardoor wordt de pijn minder.

De kern van de Chinamedic Aanpak: “Gebruik de meeste effectief acupunctuurmethodes om je klachten het snelst te verminder en weg te nemen, en om op een natuurlijke manier je levenskwaliteit te verbeteren.”

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!