Cupping is wereldwijde populier geworden. Cupping therapie wordt een favoriet therapie van vele sporters. Voor de sporters kan cupping de spanning van de spieren verminderen, het herstel proces van de blessure bevorderen en de algehele presentatie laat verbeteren. Maar cupping kan veel meer doen dan dat.

Als een oeroude traditionele therapie, is cupping heel bekend in China. In Chinese geneeskunde cupping therapie is niet slechts voor spierpijn maar doet nog detox werking. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft blokkades van Chi(energie) op.

Langs de belangrijk acupunctuur punten op de lichaam, door de vacuüm kracht van cupping wordt onderhuids bindweefsel, spieren en bloedvaten opgetrokken, deze stimulatie kan een serie neuro-endocriene reacties in gang zetten, daardoor vasomotorische functie en vasculaire permeabiliteit worden goed gereguleerd. Het verbeterd lokale bloed circulatie en bevordert het herstel van de ziekte gebied.

Bij Chinamedic gebruiken wij een moderne cupping techniek, namelijk via een pompje de cup op de huid vacuüm laat zuigen. Het is veilig en makkelijk verstelbaar tot gewenst negatieve druk.

Bij deze helpt het herstel van lokale klachten. En de stimulatie van specifieke acupunctuur punten wordt de blokkade opgeheven van de meridianen, en daardoor verbetert de energie flow in de energie kanalen. Een goede energie flow levert een sterkere algehele conditie.

Door de detox werking van de cupping, wordt het immune systeem geactiveerd, het versterkt eigen weerstand. Meestal er verschijnt na cupping een soort donkere rood of paarsachtig kleur op de huid, die wordt vanzelf na een paar dagen hersteld, het is een detox proces.

Cupping therapie is geschikt voor stress gerelateerd klachten zoals hoofdpijn, spierspanning, RSI, en daarnaast sportblessures , rug- en arm klachten, schouderklachten of frozen shoulder, en veder regelmatig cupping kan als preventieve doel voor een optimaal gezondheid.

Na cupping kunt u voldoend warm water drinken en mag u douchen op volgende dag.

Afraden bij zwangerschap, bloedziekte’s, hoge bloeddruk, hartziekte’s.