Het toepassen van cupping is wereldwijd steeds populaider geworden. Met name onder (professionele) atleten is cupping therapie een van hun favoriete therapieën. Voor sporters kan cupping namelijk de spanning van de spieren verminderen, het herstel van een blessure bevorderen en daardoor de algehele prestatie verbeteren. Dit is alleen maar een klein gedeelte van dat waar  cupping voor toegepast kan worden.

Cupping staat in vrijwel heel China bekend als een oeroude traditionele therapie. In TCM cupping therapie is niet slechts inzetbaar voor spierpijn maar voor een diepeontgifting. Het stimuleert namelijk de bloedcirculatie en helpt met het opheffen van blokkades van de Qi (energie) op.

Langs de belangrijkste acupunctuurpunten op de lichaam wordt, door de vacuüm kracht van cupping onderhuids bindweefsel, spieren en bloedvaten opgetrokken. Deze stimulatie zet een serie neuro-endocriene reacties in gang, waardoor de vasomotorische functie en vasculaire permeabiliteit beter worden gereguleerd. De lokale bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor herstel bevorderd.

Ook heft de stimulatie van specifieke acupunctuurpunten de blokkade opin de meridianen, en daardoor verbetert de flow van energie. En een goede energie flow levert weer een sterkere algehele conditie op.

Door de ontgiftingswerking (detox) van cupping, wordt het immune systeem geactiveerd, het versterkt het de eigen weerstand. Meestal verschijnt er na cupping een soort donkere rood of paarsachtig kleur op de huid, die vanzelf na een paar dagen hersteld.Dit is een positief teken dat een detox proces gaande is.

Bij Chinamedic gebruiken wij een moderne cuppingtechniek, waarbij via een pompje de cup op de huid zich vacuüm laat zuigen. Het is veilig en makkelijk te verstellen tot het verkrijgen van de gewenst tegendruk.

Cupping therapie is geschikt voor stress gerelateerd klachten zoals hoofdpijn, spierspanning, RSI, en daarnaast sportblessures , rug- en arm klachten, schouderklachten of frozen shoulder. Verder kan regelmatige toepassing van cupping helpen bij het ondersteunen van een optimaal gezondheid.

Na een sessie is het goed om voldoende warm water te drinken en pas de volgende dag weer te douchen.

Cupping raden wij af bij zwangerschap, mensen met hoge bloeddruk, mensen die lijden aan bloedziektes of hart- en vaatziektes.

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!