Ons team

Kasha Yang

Specialisatie: Vruchtbaarheid & pijnklachten.

Kasha Yang startte in 2003 samen met Jian Zhang haar praktijk ChinaMedic. De naam ChinaMedic en de karakters in het logo verwijzen zowel naar Kasha’s wortels in de Chinese cultuur als naar de traditionele geneeskunde die zij toepast.

​Naast acupuncturist en kruidkundige is Kasha opgeleid op Wenzhou Medical University als arts, anesthesist (China) en orthomoleculair therapeut. Van huis uit heeft ze gezondheidszorg met de paplepel ingegoten gekregen. Haar vader was chirurg en orthopeed, haar zus verpleegkundige. Vanaf kleins af aan heeft Kasha mogen ervaren hoe acupunctuur haar en haar naasten hebben geholpen. Sindsdien is ze gefascineerd door de door de eeuwenoude kennis en toepassing van acupunctuur en hoe de werking ervan een waardevolle bijdrage levert aan genezing van het menselijk lichaam. Nu zijn er al duizenden mensen die zijn geholpen door Kasha en daardoor gezonder leven.

Kasha Yang

“Laat mij zorgen dat uw pijn vermindert. Vanaf nu bent u niet meer alleen, want ik sta aan uw zijde.”

Kasha met een oude patiënt

Tijdens haar studiereis in 2005 China

Fans van Miss Prikkie

Moeder en dochter, beiden zijn naar alle tevredenheid geholpen door Kasha.

Abdominale acupunctuur

Kasha leert abdominale acupunctuur van Dr. Bo – de ontdekker van abdominale acupunctuur.

In de afgelopen jaren heeft zij zich als acupuncturist gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten, verschillende gynaecologische klachten en de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen met de unieke ‘ChinaMedic Aanpak’. Door haar werkervaring als anesthesist en acupuncturist heeft zij de overtuiging dat een evenwichtige relatie tussen de westerse en Chinese geneeskunst ieder patiënt ten goede komt.

Kasha’s credo : “Laat mij zorgen dat uw pijn vermindert. Vanaf nu bent u niet meer alleen, want ik sta aan uw zijde.”

Kasha’s patiënten noemen haar al jaren liefkozend ‘Miss Prikkie’. Kasha gebruikt deze naam op facebook en twitter om mensen zo veel mogelijk te informeren over ChinaMedic en de Chinese geneeskunst.

Kasha Yang is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. En ze spreekt vloeiende Nederlands, Engels en Chinees.

Jian Zhang

Jian voor de apothekerskast met gedroogde kruiden.

Jian Zhang, toegepaste kruidenleer

Jian is bezig met het samenstellen van kruidenthee voor een patiënt. Een ‘kuur’ van 7 dagen is het meest gangbaar.

Jian Zhang

Specialisatie: Tinnitus | Oorsuizen

Jian is afgestudeerd van ZheJiang Universiteit en heeft altijd een meer dan grote passie voor acupunctuur, kruiden, voeding en planten gehad.

Hij heeft samen met Kasha in 2003 ChinaMedic opgericht. Hij heeft zich in China  laten scholen in kruidenleer en navel-abdominale-acupunctuur. Aansluitend heeft hij de Academie Qing Bai te Amersfoort afgerond en is hij afgestudeerd aan de School voor Homeopathie voor basis geneeskunde. Hij is gediplomeerd acupuncturist, herbalist en lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Zijn specialisme is het behandelen van tinnitus, daarnaast is hij meer dan gevorderd om ook vele andere aandoening te behandelen, b.v. slapeloosheid, huidaandoening, stress gerelateerde klachten, pijnklachten en meer.

Ook heeft Jian verspreid over 10 jaar in zijn eigen tijd de vier belangrijke kernboeken van Chinese geneeskunde bestudeerd en eigen gemaakt. Deze boeken beschrijven nauwkeurig het functioneren van het menselijk lichaam, vele ziektes en hun bijbehorende remedies, waarmee de kennis haar waarde en werkzaamheid in de loop der eeuwen heeft bewezen. Al meer dan 2000 jaar vormt het de basis van TCM voor genezing van de Chinese bevolking.

Door zijn passie voor planten en kruiden tezamen met zijn brede kennis van toegepaste kruidenleer is hij meer dan bekwaam in het opstellen van de juiste kruidenformules voor een zo goed mogelijk resultaat. Hij is hiermee een waardevolle aanvulling op de kennis en kunde van Kasha. Al meer dan eens is het hem gelukt om patiënten te helpen met acupunctuur en  kruidentherapie om zo goed als klachten vermindering en  op den duur zelfs klachtenvrij te zijn.

Jian spreekt: Nederlands en Chinees

Onze assistentes

Karen
Marjolein
Kelly

De Kliniek

ChinaMedic bevindt zich al bijna 20 jaar op de Postjesweg in Amsterdam West. En is voor velen in de buurt een erkende plek die hen heeft geholpen met verschillende gezondheidsklachten zoals: pijnklachten, tinnitus, vrouwenklachten, een kinderwens, huidklachten en meer. Wij vinden het belangrijk dat iedereen het recht heeft op een gezond(er) leven. Ons team bestaat uit professionele, gediplomeerde therapeuten en assistente(s) die u graag helpen.

Receptie

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam.Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel pijnklachten als onvruchtbaarheid, oorsuizen, slaapstoornissen, huidproblemen, allergieën, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In de acupunctuur draait alles erom het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelend vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om de levensenergie, of Qi in balans te brengen. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid energie en beperking in omloop. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om de stagnatie te deblokkeren.  Dit brengt het lichaam weer in balans. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelend vermogen geactiveerd wordt.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat merk?

Bij acute klachten wordt er gemiddeld na 1-3 behandelingen effect gemerkt. Bij chronische klachten is dat na 5-10 behandelingen. Het is belangrijk om de frequentie van uw behandeling vol te houden om de gewenste resultaten te bereiken

Ik ben zwanger, kan ik acupunctuur krijgen?

Ja, sterker zelfs: acupunctuur kan u goed helpen tijdens uw zwangerschap.

Met acupunctuur worden de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld . De behandeling is erop gericht de energiebalans in uw lichaam te herstellen. Ook wordt uw hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor nemen de klachten al snel af. Daarnaast behandelt de acupuncturist uiteraard uw specifieke klachten. Zoals bv: misselijkheid, hoofdpijn, migraine, slaapproblemen etc.

Waarom moet ik in het begin vaker behandeld worden?

Acupunctuur is een milde stimulatie aan je lichaam. Het is belangrijk om in het begin vaak behandeld te worden, zodat er meer herstel op treedt dan terugval. Zodra de klachten vermindert neemt de frequentie af. Zodra de klachten helemaal niet meer terugkomen is de behandeling klaar.

Advies vóór en na acupunctuur?

Probeer intensieve sport én/of training te vermijden vóór of na uw behandeling, drukte en stress vóór en na uw behandeling is ook niet goed voor uw herstel. Vermijd ook alcohol en drugs gebruik direct vóór of na uw behandeling.

Hoe lang duurt een acupunctuur afspraak?

Wij hebben drie soorten afspraken die het meest voorkomen.

Allereerst hebben we het consult met behandeling. Hier gaat u in gesprek met de acupuncturist om uw symptomen te bespreken, daaruit diagnosticeert de acupuncturist de onevenwichtigheden in uw lichaam. U zult een behandelingsplan te horen krijgen en ook hoe vaak u idealiter moet komen per week. Hierna krijgt u (uw eerste) acupunctuurbehandeling. Dit duurt ongeveer één uur.

Nadat u op consult bent geweest volgen er vervolgbehandelingen, deze zijn 45 minuten.

Soms zijn er ook patiënten die nog wat meer willen leren over acupunctuur en hun eigen onevenwichtigheden, maar willen nog niet behandeld worden. Zij boeken meestal enkel een consult van ongeveer een half uur.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet , zwaar of pijnlijk. Dit noemen wij “DeQi”(Qi activeren) sensatie bij acupunctuur, dit is normaal, vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Hoeveel tijd tussen acupunctuur?

Tijdens uw eerste consult zal de acupuncturist zich daarover uitspreken. Je mag in principe ieder dag acupunctuur te doen. Afhankelijk van je klachten, de meest toepasbare frequentie is één keer of twee keer per week. Bij ernstige pijn is de frequentie soms twee of drie keer per week. Dat is in dat geval effectiever dan beginnen met één keer per week. De pijn komt tussendoor wel eens terug (door dagelijkse belasting en stress). Naarmate meer behandelingen wordt de pijn meestal steeds minder.

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt hiervoor bellen naar onze receptie 020-6167615 of op onze website zelf een afspraak in plannen.

Zijn er bijwerkingen van acupunctuur?

Nee, als u wordt behandeld door een professionele acupuncturist zijn er geen bijwerkingen. Er zijn wel soms reacties na de acupunctuur: vermoeidheid, duizeligheid, emotionele ontlading of een “Genezing Crisis” tijdens de eerste periode. Geen zorgen, dit betekend dat uw lichaam een reactie toont en het herstel proces is gestart. Zorg er voor dat u altijd met de acupuncturist communiceert hoe u zich voelt.

Tip: Neem ter voorbereiding voor de behandeling een kleine maaltijd. Dit helpt goed voor vermoeidheid en duizeligheid na de acupunctuur.

Wat als mijn klachten erger worden?

Terwijl de meeste mensen duidelijke vermindering van hun klachten na een acupunctuurbehandeling merken, gebeuren bij sommige wel eens dat de klachten na een behandeling verergeren voordat ze zich weer beter voelen. Maakt je zich geen zorgen. Dit noemen we ook wel “genezing crisis”, het signaal “in balans brengen” is door uw lichaam ontvangen, het herstel proces kan een periode duren. Het idee is dat je lichaam reageert en je klachten in beweging zijn. Qua acupunctuur betekent het dat je primaire doelstelling is gehaald, omdat je verandert op meerdere niveaus van vastzittend naar loskomend. Zorg er voor dat u altijd met de acupuncturist communiceert hoe u zich voelt.

 

Waarom zijn bepaalde acupunctuurpunten gevoeliger dan andere?

Dit komt door de verschillende acu-punten op het lichaam. Sommige punten zijn gewoon sensitiever dan andere! De vingers en tenen hebben bijvoorbeeld veel meer zenuwen vergeleken met andere delen van het lichaam, dus punten aan de extremiteiten zijn uit nature gevoeliger dan punten rondom het midden van het lichaam.

Openingstijden

Maandag 9:30 - 17:00
Dinsdag 9:30 - 17:00
Woensdag Gesloten
Donderdag 9:30 - 17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 9:30 - 17:00
Zondag Gesloten

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!