Kasha Yang

Al meer dan 18 jaar is ChinaMedic gevestigd in Amsterdam West aan de Postjesweg.
Kasha Yang startte in 2003 samen met haar echtgenoot Jian Zhang haar praktijk ChinaMedic in stadsdeel De Baarsjes.
De naam ChinaMedic en de karakters in het logo verwijzen zowel naar Kasha’s wortels in de Chinese cultuur als naar de traditionele geneeskunde die zij toepast.

​Naast acupuncturist en kruidenkundige is Kasha opgeleid als arts, anesthesist (China) en orthomoleculair therapeut.
Van huis uit heeft ze gezondheidszorg met de paplepel ingegoten gekregen. Haar vader was chirurg en orthopeed, haar zus verpleegkundige. Als klein meisje heeft zij zelf mogen ervaren hoe acupuntuur haar goed heeft geholpen bij langdurige bijholte-ontstekingen. Sindsdien is zij gefacineerd door de eeuwenoude kennis en toepassing van acupunctuur en hoe de werking ervan een waardevolle bijdrage levert aan genezing van het menselijk lichaam. Later is zij geneeskunde gaan studeren en leerde zij ook acupunctuur.

Van jongs af aan was het altijd haar grootste wens om meer van de wereld te zien. En hoewel acupunctuur altijd een belangrijke rol in haar leven heeft gespeelt was het pas na haar komst naar Nederland dat het voor Kasha op z’n plaats viel. Zij realiseerde zich dat acupunctuur haar passie is. Even later volgde de start van ChinaMedic aan de Postjesweg.

Kasha Yang

“Laat mij zorgen dat uw pijn vermindert. Vanaf nu bent u niet meer alleen, want ik sta aan uw zijde.”

Kasha Yang

Miss Prikkie voor haar kruidenapotheek

Kasha met een oude patiënt

Tijdens haar studiereis in 2005 China

Frans van Miss Prikkie

Moeder en dochter, beiden zijn naar alle tevredenheid geholpen door Kasha.

Abdominale acupunctuur

Kasha leert abdominale acupunctuur van Dr. Bo – de ontdekker van abdominale acupunctuur.

In de afgelopen jaren heeft zij zich als acupuncturist gespecialiseerd in het behandelen van het pijnklachten met de unieke ‘ChinaMedic Aanpak’. Bij ChinaMedic behandelt ze verschillende soorten pijnklachten, als gewrichtspijn, zenuwpijn en spierpijn. Door haar werkervaring als anesthesist en acupuncturist heeft zij de overtuiging dat een evenwichtige relatie tussen de westerse en Chinese geneeskunst ieder patiënt ten goed komt.

Kasha’s credo : “Laat mij zorgen dat uw pijn vermindert. Vanaf nu bent u niet meer alleen, want ik sta aan uw zijde.”

Kasha’s patiënten noemen haar al jaren liefkozend ‘Miss Prikkie’. Kasha gebruikt deze naam op facebook en twitter om mensen zo veel mogelijk te informeren over ChinaMedic en de Chinese geneeskunst.

Kasha Yang is lid van de Nederlandse Vereninging voor Acupunctuur en als enige in Nederland van de China Association of Acupuncture and Moxibustion Abdominal Acupuncture Committee. En ze spreekt vloeiende Nederlands, Engels en Chinese.

Jian Zhang

Jian voor de apothekerskast met gedroogde kruiden.

Jian Zhang, toegepaste kruidenleer

Jian is bezig met het samenstellen van kruidenthee voor een patiënt. Een ‘kuur’ van 7 dagen is het meest gangbaar.

Jian Zhang

Jian is afgestudeerd van Zhe Jiang Universiteit en heeft altijd een meer dan grote passie gehad voor kruiden, voeding en planten gehad.

Het starten van ChinaMedic met Kasha heeft er alleen maar voor gezorgd dat zijn interesse en betrokkenheid groeidde met als gevolg dat hij zich in China heeft laten scholen in kruidenleer en navelacupunctuur. Aansluitend heeft hij de acupunctuur opleiding aan de QingBai Academie te Amersfoort afgerond. Hij is gediplomeerd acupuncturist en lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Zijn specialisme is om tinnitus te behandelen.

Daarnaast heeft hij verspreid over 3 jaar in zijn eigen tijd de vier belangrijke kernboeken van Chinese geneeskunde bestudeerd en eigen gemaakt. Deze boeken beschrijven nauwkeurig het functioneren van het menselijk lichaam, vele ziektes en hun bijbehorende remedies, waarmee de kennis haar waarde en werkzaamheid in de loop der eeuwen heeft bewezen. Al meer dan 2000 jaar vormt het de basis van TCM voor genezing van de Chinese bevolking.

Door zijn passie voor planten en kruiden tezame met zijn brede kennis van toegepaste kruidenleer is hij meer dan bekwaam in het opstellen van de juiste kruidenformules voor een zo goed mogelijk resultaat. Hij is hiermee een waardevolle aanvulling op de kennis en kunde van Kasha. Al meer dan eens is het hem gelukt om patiënten te helpen met een kruidentherapie om zo goed als pijn vrij te raken en op den duur zelfs klachtenvrij te zijn.

Hai Jing Lan

Vanaf 2019 hebben wij een nieuwe acupuncturist bij het Chinamedic Team, ze heet Haijing Lan. Ze heeft een vierjarige acupunctuur opleiding bij de Shenzhou TCM universiteit in Amsterdam gevolgd en is cum laude afgestudeerd. Ze is een gediplomeerde acupuncturist en is lid van Beroepsvereniging Zhong. Ze heeft twee keer de “top excellent student” onderscheiding mogen ontvangen.

Na een aantal jaar acupunctuur gestudeerd en gepraktiseerd te hebben heeft ze ontdekt dat acupunctuur meer is dan slechts een behandelmethode, het is ook een richtlijn voor onze gezondheid en ons leven. Voorheen was ze een advocaat gespecialiseerd in civiel recht. Hiervoor is ze afgestudeerd aan de Rijks universiteit Groningen. Ze had haar studie kunnen voortzetten om een doctorsgraad te halen maar ze voelde haar er niet al te gelukkig bij. Toen ze met de Chinese geneeskunde in aanraking kwam ontdekte ze een hele nieuwe manier om een vredig en gelukkig leven te leiden. De traditionele Chinese geneeskunst en acupunctuur hebben haar geleerd om de natuur te respecteren en te volgen. Ook heeft het haar geleerd de verbintenis van haarzelf met de natuur en andere mensen te vinden. Voor haar voelt het als haar roeping om andere mensen te helpen via de traditionele Chinese geneeskunst. Ze heeft haar hart en ziel toegewijd aan haar patiënten. Ze gelooft dat genezing alleen mogelijk is als therapeuten en patiënten samenwerken. Ze is enorm dankbaar voor de verandering die TCM en acupunctuur haar hebben gebracht en ze zou U bijzonder graag helpen met acupunctuur voor een positieve verandering in uw gezondheid en leven bewerkstelligen.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!