Verhaal van mevrouw Vink

De moed om af te vallen had ik al lang opgegeven. Omdat ik migrainepatiënt was kon ik mijzelf niet op dieet zetten omdat dit altijd gepaard ging met nog meer migraine. Ik besloot wat aan mijn migraine te doen en maakte een afspraak bij “ChinaMedic”. De acupunctuur had een goede uitwerking; een jaar na de behandeling heb ik soms nog wel eens last van een beetje hoofdpijn maar migraine heb ik niet meer! Omdat ik voor de migrainebehandeling bij “ChinaMedic” kwam en er al snel baat bij had informeerde ik of het tegelijkertijd mogelijk was om ook wat aan mijn overgewicht te doen. Dat was geen probleem, ik kwam 4 weken lang op dinsdag voor een migraine behandeling en op vrijdag voor een behandeling om af te vallen. De afslankbehandeling bestaat uit 4x klassieke acupunctuur en als je klaar bent krijg je na iedere behandeling 3 heel kleine naaldjes in je oor. Dit heeft te maken met je bloedsuikerspiegel die mag niet teveel dalen want dan krijg je zin in zoetigheid. Ter ondersteuning van het afvallen krijg je ook nog 4x kruidenthee mee.

De behandeling is absoluut niet pijnlijk maar het is wel even wennen om op allerlei plekken naaldjes in je lichaam te krijgen. Als de naaldjes waren ingebracht was ik meestal zo ontspannen dat ik in slaap viel in de drie kwartier dat je moest blijven liggen. Het team van ChinaMedic is ongelooflijk aardig. Als er weer een paar kilo af was waren ze net zo blij als ik zelf!

Behalve de 4 bezoekjes heb ik weinig hoeven doen om af te vallen. Bewegen deed ik altijd al zoals fietsen en wandelen. In de tijd van de behandelingen ben ik dat wel wat frequenter gaan doen. Iedere dag een uur fietsen (in een zwaardere versnelling) of lopen, niet hard maar wel stevig doorwandelen. ChinaMedic gaf mij ook een voedingsadvies maar ik deed zelf nog iets meer. Ik heb nooit een hongergevoel gehad, toen niet (door de acupunctuur) maar nu ook niet. Wat ik doe is letten op koolhydraten bij alles wat ik koop aan voedingsproducten. Vroeger lette ik op vet maar dat heeft mij nooit geholpen om gewicht te verliezen.

Na de behandeling van 4 weken was ik 5,6 kilo kwijt!

Toen moest ik het alleen verder doen zonder de stimulans van het team van ChinaMedic. Maar mijn omgeving begon te zeggen: “Wat zie jij er goed uit!” en dat stimuleert ook. Na nog eens 9 weken verloor ik door goed op de koolhydraten te letten en voldoende te bewegen nog eens 5,4 kg. Op koolhydraten letten is intussen een tweede natuur geworden. Het is heerlijk om 59 kg te wegen in plaats van 70 kg. Ik heb nu maat 38 en voel me vol energie nog steeds nu anderhalf jaar na de behandeling. Het team van ChinaMedic heeft mij met hun acupunctuur-behandeling en hun vriendelijke support afgeholpen van twee kwalen die op mijn kwaliteit van leven een nadelige invloed hadden: migraine en overgewicht. Door hiervan verlost te zijn voel ik mij een ander mens. Ik zou iedereen met overgewicht en/of migraine willen adviseren om een afspraak te gaan maken bij ChinaMedic. Succes is verzekerd, ik ben daar een bewijs van!

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!