Carpaletunnelsyndroom en Acupunctuur

Carpaletunnelsyndroom is een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw bekneld is geraakt. De middelste zenuw loopt van de onderarm langs de handwortelbeentjes naar de handpalm. De opening tussen de handwortelbeentjes wordt de carpale tunnel genoemd. Wanneer het weefsel van, in en rondom de tunnel opzwelt drukt dit op de zenuw met als gevolg klachten van uiteenlopende aard. De aandoening vertoont veel overlap met andere neurologische aandoeningen en komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen.

Vaak voorkomende symptomen:

  • nachtelijke tintelingen en pijn in de hand die iemand wakker maken;
  • neiging tot wapperen met de handen opdat de klachten verminderen;
  • verminderd gevoel in de duim, wijsvinger, middelvinger en een gedeelte van de ringvinger;
  • onhandigheid en gevoel van krachtverlies in de hand (bijvoorbeeld bij wringen van een dweil of schrijven);
  • regelmatig dubbelzijdig voorkomen;
  • ook overdag kunnen tintelingen en pijn voorkomen bijvoorbeeld bij fietsen, gebruik van de computermuis, enz.;
  • varieert van matige pijn in de hand of onderarm tot zeer hevige pijn die bijvoorbeeld het slapen onmogelijk kan maken;
  • in sommige gevallen kan de pijn zich verspreiden over de volledige arm.

Hoe helpt acupunctuur?

LaserNeedle acupunctuur is heel geschikt voor het verhelpen van carpaletunnelsyndroom. Door de lokale beknelde punten direct te behandelen, verbetert de lokale bloedcirculatie en daardoor de beknelling. Tevens werkt de LaserNeedle ook direct pijn verminderend. De meeste mensen merken na een paar behandelingen al een aanzienlijke verlichting van hun klachten. Door de ChinaMedic Aanpak is het tevens mogelijk het proces te ondersteunen door het toepassen van meerdere technieken.

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!