Hoofdpijn en Acupunctuur

In de visie van acupunctuur wordt een vaak terugkomende hoofdpijn niet alleen gezien als een probleem van een lokale energieblokkade, maar ook als een minder functioneren van andere organen. Er blijkt altijd een onderliggende oorzaak te zijn van een functiestoornis in een of meerdere organen. Het doel van de acupunctuurbehandeling is daarom gericht op het totale functioneren van het lichaam. Terwijl uw hoofdpijn verminderd of compleet verdwijnt, is ook uw totale gezondheid verbeterd. En heeft u vanzelfsprekend minder pijnstillers te nodig.

Hoofdpijn

In het Westen is hoofdpijn een veel voorkomende klacht. Je kan er veel last van hebben. Waarschijnlijk is hoofdpijn het gevolg van de Westerse levensstijl, waarbij een combinatie van te weinig rust met ongezonde voeding de boventoon voert. Naast migraine zijn er veel soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, hoofdpijn juist door pijnstillers, aangezichtspijn etc.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn voelt als een drukkende, knellende pijn aan beide kanten van uw hoofd, of als een strakke band om uw hoofd. De hoofdpijn kan soms verergeren bij spanningen, een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding, slecht slapen, moeheid of ergens tegenop zien.

Hoofdpijn door medicatie

Een teveel slikken van pijnstillers kan leiden tot een verergering van uw klachten. Uw lichaam wendt zich als het ware aan de hoeveelheid van medicatie waardoor u na enige tijd uw oorspronkelijke dosis zal moeten verhogen om geen last te hebben van de pijn. Er treedt zoals dat heet tolerantie op.

Naast een terugkeren van de hoofdpijn kunt u bij overmatig gebruik van pijnstillers ook last krijgen van andere verschijnselen als vermoeidheid, misselijkheid, snelle irritatie, concentratiestoornissen, rusteloosheid, angst en depressie.
(Hoofd)pijnmiddelen die, als u ze te vaak gebruikt, juist weer hoofdpijn kunnen geven zijn: paracetamol, acetylsalicyl, carbasalaatcalcium, diclofenac, naproxen, ibuprofen, triptanen (migrainemiddel).

Hoe helpt acupunctuur?

Acupunctuur helpt met name doordat uit ervaring is gebleken dat een functiestoornis op orgaanniveau vaak de reden is dat iemand last krijgt van hoofdpijn. Door met de ChinaMedic Aanpak de behandeling te richten op het gehele lichaam en de onderliggende verstoring, hebben meerdere mensen baat gehad bij het ondergaan van een of meerdere behandelingen. Niet alleen is na enige tijd de algehele conditie verbeterd, in de meeste gevallen is er sprake van een sterke afname van de hoofdpijnaanvallen.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!