Migraine en Acupunctuur

Wanneer uw hoofdpijn gepaard gaat met een kloppende pijn aan één kant van uw hoofd, die verergert bij het leveren van een lichamelijke inspanning, het hebben van een misselijk gevoel en een overgevoeligheid voor licht en geluid, is de kans groot dat u last heeft van migraine.

Binnen TCM wordt migraine gezien als het gevolg van zowel een lokale energieblokkade, als ook het minder functioneren van een of meerdere organen. Door het aanpakken van de onderliggende functiestoornis van een of meerdere van deze organen, treedt over het algemeen snel verlichting op van de klachten. Terwijl uw migraine verminderd of en uiteindelijk compleet weg is, is tevens uw totale gezondheid verbeterd.

Migraine

Migraine is een soort vaathoofdpijn, waar ongeveer 11% van de bevolking last van heeft. Typische symptomen van migraine zijn:

 • ernstige kloppende pijn meestal aan één kant van het hoofd of achter een oog;
 • lichtgevoeligheid;
 • visuele stoornissen;
 • misselijkheid en braken;
 • drukgevoeligheid van de hoofdhuid;
 • overgevoeligheid voor bepaalde geuren;
 • concentratieverlies;
 • droge mond.

De precieze oorzaak van migraine is in de reguliere geneeskunde onbekend. Vanuit acupunctuur wordt migraine benaderd als een verstoring van energie, met als meeste voorkomende factor een lokale energievoorziening, die onvoldoende functioneert en daardoor hoofdpijn veroorzaakt. Ook blijkt vaak dat deze hoofdpijn is gerelateerd van een functiestoornis in de organen.

Hoe helpt acupunctuur?

Acupunctuur is gericht op het creëeren van een betere energievoorziening en bloedcirculatie rond de hoofd, plus het versterken de functie van onderliggende organen. Zowel de symptomen als de onderliggende oorzaak van de migraine wordt daardoor aangepakt.

Wij adviseren dat mensen tijdens migraine-aanval naar de praktijk te komen voor de behandeling. Hieronder leest u een aantal factoren die een mogelijke de aanval van migraine kunnen uitlokken:

 • vermoeidheid,
 • stress,
 • te weinig of juist te lang slapen,
 • maaltijd overslaan,
 • consumptie van bepaalde voedingsmiddelen (chocola, cafeïne, alcohol, met name rode wijn, noten en kaas).

Acupunctuur helpt met name doordat uit ervaring is gebleken dat een functiestoornis op orgaanniveau er voor zorgt dat iemand last krijgt van migraine. Door met de ChinaMedic Aanpak de behandeling te richten op het gehele lichaam en de onderliggende verstoring, hebben meerdere mensen baat gehad bij het ondergaan van acupunctuur. Niet alleen is na enige tijd de algehele conditie verbeterd, in de meeste gevallen is er sprake van een sterke afname van de migraine-aanvallen.

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!