Nek- en Schouderpijn en Acupunctuur

Nek- en schouderpijn gaan vaak samen en is een veel voorkomende klacht. Ongeveer een derde deel van de mensen heeft jaarlijks last van nek- en schouderpijn. De meeste voorkomende oorzaken zijn een verkeerde houding, het maken van verkeerde beweging of overbelasting. Daarnaast kunnen nekartrose, whiplash, nekhernia allemaal nek- en schouderpijn veroorzaken.

Nekpijn

Veel mensen hebben wel eens last van pijn in de nek. Dit kan komen door een verkeerde houding, een verkramping in de spieren of door een keer te zijn gevallen. Soms word je ook wel eens wakker met een pijnlijke stijve nek.
Acupunctuur kan goed uitkomst bieden bij het verhelpen van pijn en verkramping van spieren en het herstellen van de cellen. Vooral in combinatie met een manuele benadering als massage of manipulatie is acupunctuur effectief bij het verhelpen van pijn in nek en/of schouder. Acupunctuur stimuleert de energietoevoer en Qi-kwaliteit van het bloed waardoor het lichaam veerkrachtiger en soepeler wordt om zo makkelijker om te kunnen gaan met weerstanden.

Schouderpijn

Pijn in de schouder kan op verschillende plekken gevoeld worden. Bovenop in het verlengde van de nek of ter hoogte van het schouderblad. Of als gevolg van slijmbeursontsteking waarbij de rotatie van uw schouder heel pijnlijk is.
Wanneer iemand last heeft van nek- en schouderpijn, gaat dit vaak gepaard met een stijf gevoel en/of uitstralende pijn naar het hoofd, arm of schouderregio. Afhankelijk van de oorzaken, kan een acupunctuurbehandeling de hoge spierspanning verminderen, de lokale bloedcirculatie verbeteren en pijn in sterk mate verlichten of zelfs wegnemen.

Hoe helpt acupunctuur?

Met de ChinaMedic Aanpak combineren wij vaak twee of drie behandelmethodes om nek- en schouder pijn te aan te pakken. LaserNeedle zorgt voor vermindering van lokale pijn, klassieke acupunctuur zorgt de energie flow en een betere circulatie door de meridianen en abdominale acupunctuur zorgt voor functieverbetering op orgaanniveau.
Vooral bij acute pijn biedt het inzetten van de LaserNeedle een uitkomst. Door de lokale behandeling van het klachtgebied kunt u al na de eerste behandeling verschil bemerken en kan binnen 2 tot 3 behandelingen de pijn geheel verdwenen. Bovendien zorgt de LaserNeedle voor stimulans van celgroei, waardoor u niet snel opnieuw last krijgt van uw schouder of nek.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!