Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor acute en chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat. En kan grofweg ingedeeld worden in drie vormen, namelijk: artrose, wekedelenreuma en ontstekingsreuma.
De symptomen wordt hoofdzakelijk gekenmerkt door zwelling, pijn en motorische functiestoornissen aan het bewegingsapparaat.

In de acupunctuur wordt naar reuma verwezen als Bi-syndromen. Het begrip ‘Bi’ vindt z’n oorsprong een pictogram, waarbij de binnenkant ‘gifpijlen’ betekent en de buitenkant betekent ‘een ziek mens ligt op bed’. Samen vormen ze het begrip Bi, ‘een ziek mens wordt van binnenuit bestookt met gifpijlen’. In de acupunctuur is ‘Bi’ daarmee een verzamelnaam om pijnlijke ledenmaten en onhandige, stijve beweging aan te duiden. Theoretisch zijn wind, koud en damp de hoofdboosdoener voor de Bi-klachten. Het is een verschijnselen van obstructie van Qi en bloed in de meridianen, die o.a. kan zijn ontstaan door zwakte. Het meest komen gewrichtsklachten door wind-kou en wind-damp voor. Vanzelfsprekend hebben mensen in de meer koude landen meer last van gewrichtsklachten en reuma.

Hoe helpt acupunctuur?

Het is absoluut mogelijkheid om met acupunctuur reuma goed te helpen. Door uw lichaam via specifieke punten te stimuleren en uw zelfhelende vermogen te activeren, wordt u in staat gesteld stap voor stap meer energie en een betere bloedcirculatie te ontwikkelen. Doordat de kwaliteit van energie als ook de kwantiteit van uw energie toe neemt, bent u vervolgens in staat zich beter en gemakkelijk te bewegen. Met de ChinaMedic Aanpak gebruiken wij verschillende acupunctuurtechnieken om reuma snel en effectief te verminderen. U merkt het aan het feit dat u zich energieker gaat voelen terwijl uw pijn afneemt.

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!