Vrouwenklachten

Vrouwenklachten en Acupunctuur

De traditionele Chinese Geneeskunde(TCG) heeft van oudsher een lange kennis en ervaring in het behandelen van gynaecologische klachten. In het TCG noemen wij gynaecologie “Zhong Yi Fu Ke”. Er zijn diepgaande studies van vrouwenklachten zowel bij acupunctuur behandeling en kruiden therapieën. Door deze diepgaande kennis te combineren met de regulaire visie worden tevreden resultaten bereikt.

Ruime ervaringen dankzij onze kennis van westerse geneeskunde en Chinese geneeskunde

In Chinamedic behandelen wij dagelijks de patiënten met de gynaecologische klachten. Vruchtbaarheidsproblemen zijn een van de meeste voorkomende klachten, vaak is er een onderliggende energiestoornis rond het gynaecologisch gebied, ook wel bekend onder de westerse ziekte-namen: PCOS, Endometriose of een onverklaarbare ziekte. In Chinese geneeskunde gaan wij de oorzaak uitvinden en behandelen volgens de energie- disbalans.
Wij adviseren de vrouwen zo lang als mogelijk een natuurlijke vruchtbaarheid te laten bevorderen, door ondersteuning van zowel van acupunctuur als kruidentherapie. En verder ondersteunen wij de vrouwen tijdens de IVF, IUI, ICSI, als aanvullende werking naast regulaire geneeskunde.

Welke vrouwen klachten kunnen wij behandelen?

Om uw een beeld te hebben, hieronder is een lijst van de vrouwen klachten die wij kunnen behandelen:
Onvruchtbaarheid en ondersteuning tijdens IVF,IUI,ICSI
Menstruatie gerelateerde klachten zoals pijnlijke menstruatie, onregelmatige menstruatie
Vaak miskraam
PMS en stress klachten
Endometriose
PCOS
Overgangsklachten zoals slaapstoornis , opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen
Vochtophoping door hormonale disbalans
Overgewicht
Blaasontsteking zowel acute als chronisch

Abdominale acupunctuur en kruiden therapie

Kasha Yang is de founder van ‘The Dutch Institute of Abdominal acupuncture. Zij past al meer dan 18 jaar de abdominale acupunctuur toe. Door deze speciale pijnloze en effectieve techniek heeft ze talrijke patiënten geholpen. En deze techniek is bijzonder geschikt voor alle gynaecologische klachten, zowel om hormonen in balans te stellen als om menstruatie te reguleren.
Naast abdominale acupunctuur is kruiden therapie een belangrijk deel om vrouwenklachten te helpen, door goed geleerde kennis van Chinese kruiden schrijven wij nuttige kruiden poeder als aanvulling.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!