Blaasklachten en Acupunctuur

Blaasklachten komen vaak voor, vooral bij vrouwen. In het dagelijkse leven kunnen ze voor veel ongemak zorgen. Ongewild urineverlies, pijn bij het plassen of een voortdurende aandrang; het kan uw dagelijkse functioneren behoorlijk beïnvloeden. Misschien denkt u dat deze klachten erbij horen omdat u ouder wordt of een bevalling achter de rug hebt. Niets is minder waar.

Blaasontsteking

Blaasontsteking is een klacht die vaak voorkomt bij vrouwen. In de blaas wordt urine verzameld. De urine verlaat via de urinebuis het lichaam. Omdat vrouwen een korte urineweg hebben, kunnen bacteriën van buiten vrij makkelijk een infectie aan de blaas veroorzaken. Meestal zijn de bacteriën afkomstig uit het gebied rondom de anus. Maar ook tijdens de geslachtgemeenschap kunnen bacteriën van buiten via de urinebuis de blaas bereiken. Persoonlijke hygiëne is dus heel belangrijk bij het voorkomen van een blaasontsteking. Mannen kunnen ook een blaasontsteking oplopen, zij het minder snel. Een blaasontsteking bij mannen kan leiden tot een prostaatontsteking. Het kan echter ook andersom. De prostaat is een klier die om de plasbuis heen ligt. De symptomen van een blaasontsteking zijn pijnlijk en hinderlijk. Een drukkend gevoel in de onderbuik en -rug, een voortdurende aandrang om te plassen, een branderig gevoel of pijn bij het plassen zijn de meest voorkomende klachten. Om te weten of uw klachten worden veroorzaakt door een blaasontsteking, kunt u een urinetest laten doen bij uw huisarts.

Het herstellen van het evenwicht

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen worden hersteld en wordt de energiestroom in uw lichaam weer in balans gebracht.

Acupunctuur zet het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Tijdens een acupunctuurbehandeling worden heel dunne naaldjes geplaatst op bepaalde punten op het lichaam. U voelt daar bijna niets van. Om het effect van de behandeling te vergroten, kunnen bijvoorbeeld de naaldjes worden verwarmd met moxa (bijvoetkruid). De naaldjes blijven ongeveer twintig minuten zitten. Acupunctuur heeft nagenoeg geen bijwerkingen. De behandeling kan worden aangevuld met massage, kruidentherapie of een voedingsadvies.

Incontinentie

Het niet of nauwelijks kunnen ophouden van urine (of ontlasting) noemen we incontinentie. Als er urineverlies is zónder aandrang heet dat stress- of inspanningsincontinentie. Dit komt vaak voor na een zwangerschap of bij oudere vrouwen, door het verzwakken van de bekkenbodemspieren. Het ontstaat bij een plotselinge inspanning zoals hoesten, rennen of lachen. Een andere vorm is aandrangincontinentie. Dit komt voor bij vrouwen en mannen. Hierbij is wel een aandrang maar lukt het niet de urine op te houden. Soms wordt aandrangincontinentie veroorzaakt door een blaasontsteking, suikerziekte of neurologische aandoening. De symptomen lijken veel op die van een overactieve blaas. Bij deze laatste klacht is er meer dan acht keer per dag een sterke aandrang naar het toilet te gaan maar kan de urine wel worden opgehouden.

Helpt acupunctuur bij blaasklachten?

Allereerst wil de acupuncturist weten wat de oorzaak van uw klachten is. Als dat duidelijk is, kan hij daar de behandeling op afstemmen.

Bij incontinentie is de behandeling onder andere gericht op het verhogen van de spierspanning
rondom de blaas en in de bekkenbodem. Bij een blaasontsteking wordt met de behandeling uw algemene weerstand verhoogd waardoor bacteriën minder kans krijgen zich te vermeerderen. Daarnaast doen wij direct pijnloze laserneedle acupunctuur op de buik. Op deze manier wordt de ontsteking bestreden. Een acupunctuurbehandeling verbetert de conditie en het functioneren van de urinewegen. Het grote voordeel van acupunctuur bij dit soort klachten is dat het ook een preventieve werking heeft. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Uw acupuncturist vertelt u hier meer over.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!