Acupunctuur bij (on)vruchtbaarheid en IVF

Steeds vaker ervaren mannen en vrouwen moeilijkheden bij het verwerken van kinderen. Soms ligt aan de vrouw, soms aan de man en in sommige gevallen aan beide.

Er zijn verschillende redenen waardoor vrouwen onvruchtbaarheid ervaren. Het kan komen door het natuurlijke proces van ouder worden, door ziekte in het voortplantingsgebied of een bij reguliere geneeskunde onbekende oorzaak.

Vanaf 40 jaar vermindert de functie van eierstokken, waardoor het voor de meeste vrouwen moeilijker wordt om zwanger te raken. Tevens daalt het oestrogeen en progesteronniveau, wat een probleem geeft bij de innesteling van de embryo. De eileiders kunnen geblokkeerd zijn vanwege infectie of endometriose, waardoor het sperma de eicel niet kan bevruchten. In de uterus kunnen myomen zijn ontstaan, welke de ingang van de eileiders kunnen blokkeren. Verder kan vaginale infectie ook een rol spelen bij de onvruchtbaarheid vanwege de overmatige slijmafzetting.

Onvruchtbaarheidsklachten bij mannen heeft te maken met de kwantiteit of kwaliteit van het sperma of een combinatie hiervan. De vermindering van kwantiteit of kwaliteit kan veroorzaakt zijn door infecties, ziekte of externe omgevingsfactoren. Vooral de juiste voeding is bij de man belangrijk om kwalitatief goede sperma te kunnen leveren.

Hoe helpt acupunctuur bij onvruchtbaarheid?

Bij acupunctuur en Chinese geneeswijze zien wij het probleem bij voortplanting anders dan de reguliere geneeskunde. In TCM is het vooral de nier-energie die belangrijk is voor een goede functie van fertiliteit. Daarnaast spelen ook andere organen een rol bij de vruchtbaarheid, zoals hart energie, lever en milt. Dus afhankelijk van uw situatie wordt voor u het beste behandelplan opgesteld.

Bij ChinaMedic passen wij vaak abdominale acupunctuur toe. De pijnloze abdominale acupunctuur is bijzonder effectief om niet alleen het gynaecologische probleem van onvruchtbaarheid te verhelpen, maar ook de daaronder liggende ziekte als bijvoorbeeld endometriose of PCOS. Bij vrouwen is het doel van de behandeling om de bloedcirculatie in het bekken te verbeteren, de nier-energie te voeden en het opheffen van een lokale energie blokkade of bloedblokkade. Bij mannen is de behandeling, naast het stimuleren van de nier-energie, gericht op het versterken van de milt en vaak ook de lever. Zoals eerder genoemd is voor mannen voeding een belangrijk aandachtspunt.

Hoe helpt acupunctuur bij IVF?

Bij IVF ondersteuning beginnen wij vaak al twee maanden of een half jaar voor de start van het IVF schema. Daarnaast wordt tijdens de IVF procedure acupunctuur regelmatig acupunctuur toegepast afgestemd op het IVF schema. De acupuncturist zal met u een behandelschema samenstellen. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie. De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden.

15 jaar ervaring

Inmiddels hebben wij alweer 15 jaar klinische ervaring in het verhelpen van onvruchtbaarheidsklachten bij zowel vrouwen als mannen. Sinds de start van ChinaMedic is het een van de meest voorkomende behandelingen die wij toepassen. Wat onze aanpak zo succesvol maakt is de integrale aanpak, de pijnloze combinatie van abdominale acupunctuur, LaserNeedle en kruidentherapie. De toepassing van abdominale acupunctuur en de Chinamedic Aanpak zijn gericht op:

 • verbetering de cyclus (optimaliseren lengte, reguleren bloedverlies, bevorderen regelmatige eisprong, verminderen PMS)
 • balans stellen van de hormoonhuishouding
 • stress verminderen
 • energieversterking van alle betrokken meridianen en alle gynaecologische organen
 • functieverbetering van eierstokken, follikels en de kwaliteit van de eicel
 • verbetering van de bloedcirculatie in het kleine bekken zowel de eierstokken en de baarmoeder
 • reductie stress bij punctie
 • verhogen innesteling kans bij terugplaatsing van de embryo
 • verbetering van opbouw en doorbloeding van het baarmoederslijmvlies
 • vermindert kans op miskraam
 • verbetering van het immuunsysteem

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!