Polycystic ovary syndrome (PCOS)

PCOS is een afkorting van de woorden Polycysteus Ovarium Syndroom. Letterlijk betekent dit dat er meerdere cysten in de ovarium aanwezig zijn. Bij dit syndroom zijn de waarde van verschillende hormonen verhoogd of verlaagd. De eicellen groeien niet of onregelmatig, waardoor er geen of onregelmatig een eisprong optreedt. PCOS kan verminderde vruchtbaarheid veroorzaken. Ongeveer vijf tot tien procent van alle vrouwen hebben PCOS.

De symptomen van PCOS zijn: onregelmatige menstruatie of geen menstruatie, afwijkende waarde van hormonen, acne, overbeharing, overgewicht en onvruchtbaarheid.

Abdominale Acupunctuur en PCOS

Een belangrijke acupunctuur methode van de Chinamedic aanpak is de pijnloze abdominale acupunctuur. Deze heeft goede beïnvloeden op de hormoon balans zoals bevordering van de aanmaak van de hormonen FSH en LH, die zorgen voor de eicel rijping en de eisprong. Er gebeurt wel eens bij een gelukkig aantal patiënten, dat na de eerste behandeling bij ons. De natuurlijke eisprong plaatsvind. En daarna zwangerschap zonder medicatie.

Volgens de verschillende onderzoeken in China, heeft abdominale acupunctuur de volgende impact bij PCOS patiënten:
1. Verbeterd FSH en LH waarde
2. Verlaagd testosteron waarde
3. Bevordert eisprong
4. Verhoogt zwangerschap kans
5. Vermindert miskraam
6. Reguleert menstruatie

Tijdens de reguliere behandeling, kan niet iedere vrouw tegen de bijwerkingen van de hormonen- medicatie. Een gedeelte van de vrouwen kan daardoor OHSS (Ovarian HyperStimulatie Syndroom) krijgen. Daarom kunnen ze niet meer verder de medicatie gebruiken om eisprong op te wekken. Abdominale acupunctuur is dit geval een geschikt alternatieve behandeling zonder bijwerkingen, indien ze verder met fertiliteit wil bezig zijn.

PCOS en kruidentherapie

De kruidentherapie is een belangrijke aanvulling naast acupunctuur. Volgens de Chinese kruidengeneeskunde PCOS is een verstoring van energie te vinden bij drie organen: de nieren, milt en lever. De kruidentherapie is gericht om energie weer in balans brengen, de leegte van energie te voeden, de blokkade op te heffen, de bloedcirculatie te stimuleren, de hormonen weer in balans te stellen. Het stimuleer de eicel te rijpen, de eisprong en het reguleert de menstruatie

Ervaring bij behandeling van PCOS

Vaak komen de vrouwen bij ons terecht voor een kinderwens, de onderliggende oorzaak is dan de PCOS. Menstruatie reguleren is de eerste stap. Wij merken dat met de combinatie van abdominale acupunctuur en kruidentherapie PCOS goed te verhelpen is.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!