Zenuwpijn en Acupunctuur

Pijnlijke neuropathie, of zenuwpijn, is een neurologische stoornis die leidt tot hevige chronische pijn als gevolg van zenuwbeschadiging. De oorzaken kunnen van verschillende aard zijn. Er bestaan tal van oorzaken voor pijnlijke neuropathieën, zoals:

 • diabetes;
 • alcoholisme;
 • infecties;
 • auto-immuniteit;
 • aandoeningen als bv. nierfalen of -kanker;
 • chemotherapie bij kankerbestrijding;
 • door bijvoorbeeld een operatie of een trauma

Neuropathie uit zich gevoelsmatig vooral door een verminderde functie (verdoofd gevoel, gevoelloosheid), een foutieve functie (tintelingen, prikkelingen, koud pijnlijk gevoel, branderig gevoel, en aanrakingspijnen) en motorisch door krachtsverlies. Er zijn echter een aantal bij alle ziektebeelden overeenkomstige symptomen gemeen die zich het meest in de ledematen voordoen, namelijk:

 • een scherpe of stekende pijn;
 • een branderig gevoel;
 • een dof gevoel.

  Hoe helpt acupunctuur?

  Abdominale Acupunctuur biedt vaak uitkomst bij neuropathie. Met behulp van de ChinaMedic Aanpak is het in veel gevallen mogelijk acute of chronische zenuwpijn, fantoompijn en andere chronische pijnen sterk te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Bij neuropathie kunnen wij op de buikoppervlakte specifieke acupunctuurpunten vinden die gerelateerd zijn aan het probleemgebied. Door precies deze punten te prikken is het mogelijk snel de zenuwpijn te verminderen. Als nodig passen wij nog een andere acupunctuurtechniek toe voor het beste resultaat. Vaak merken mensen al bij de eerst behandeling verbetering en verlichting van pijn. Een acupunctuurbehandeling voor zenuwpijn is veilig en kent geen bijwerkingen. Zelfs bij mensen met een (ernstige) diabetes neuropathie hebben wij het gewenste resultaat weten te bereiken.

  Veel gestelde vragen

  Is Acupunctuur goed voor je?

  Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

  Hoe veel keer moet ik komen?

  Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

  Wat is een Acupuncturist?

  De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

  In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

  Is Acupunctuur pijnlijk?

  Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

  De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

  Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

  Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

  Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

  Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

  De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

  De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

  Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

  Openingstijden

   

  Maandag9:30 - 17:00
  Dinsdag9:30 - 17:00
  WoensdagGesloten
  Donderdag9:30 - 17:00
  VrijdagGesloten
  Zaterdag9:30 - 17:00
  ZondagGesloten
  Lid
  van

   

   

   

  Contact

  Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

  et-

  Postjesweg 36
  1057 EB
  Amsterdam West

  Locatie

  Gratis consult (10min.)

  Open dag 16 juni zondag
  (16 jaar jubileum)
  Vrij inloop 09:30-12:00 uur
  Postjesweg 36 te Amsterdam
  (gratis parkeren)
  Een kopje lekker Chinese thee

  Free consultation (10min.)

  Open day 16 June Sunday
  Time: 09:30-12:00 uur
  Postjesweg 36 in Amsterdam
  (Free parking)
  Enjoy a cup of Chinese tea
  ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
  ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!