Tinnitus of oorsuizingen

Oorsuizen, of tinnitus, is een erg vervelende aandoening met als bron verschillende oorzaken. Hoewel de oorzaak nog niet volledig begrepen wordt, wordt tinnitus geassocieerd met gehoorverlies, blootstelling aan harde geluiden, stress en angst, oorinfecties et cetera. In de meeste gevallen ligt de oorzaak bij gehoorbeschadiging door harde geluiden. Het suizen kan gepaard gaan met sis-, fluit-, piep- en bromgeluiden.

Sinds de start van ChinaMedic behandelen wij wekelijks tinnitus patiënten en is het één van onze specialismen. Met de ChinaMedic aanpak, de precieze aanpak van abdominale acupunctuur samen met de moderne techniek van LaserNeedle, zien wij bij patiënten vaak het geluid afnemen en soms zelfs geheel verdwijnen. Hierdoor verminderen en/of verdwijnen vaak ook de door tinnitus gerelateerde klachten als slaapproblemen, concentratievermindering en onrust. Als ondersteuning bij de behandeling geven wij een samengesteld kruidenpoeder van hoge kwaliteit.

Acupunctuur als hulp bij het verhelpen van oorsuizingen

Bij acuut oorsuizen is er altijd sprake van een plotselinge verstoring in energie bij de meridianen in het oorgebied. De kans is groot dat met de toepassing van acupunctuur het oorsuizen snel afneemt en zelfs kan verdwijnen.

De ChinaMedic aanpak gebruikt een combinatie van klassieke acupunctuur met abdominale acupunctuur en LaserNeedle om deze verstoring te verhelpen. Tevens verbetert de bloedcirculatie van het binnenoor waardoor de oorsuizingen afnemen.

Bij chronische tinnitus is er sprake van verzwakking van de nierenergie en energieverstoringen in de lever en andere organen.. De ChinaMedic Aanpak gebruikt voor de behandeling van chronische tinnitus een combinatie van abdominale acupunctuur met laser acupunctuur en indien nodig klassieke acupunctuur. Kruidentherapie wordt ook ingezet als extra ondersteuning.

De LaserNeedle is gericht op het herstellen en vernieuwen van de cellen in het lokale gebied. Het herstelt beschadigingen aan de cochlea en aan de binnenste haren door directe, krachtige bestraling van het binnenoor. De-activatie van de prefrontale cortex en het limbisch systeem (de tinnitus manifesteert zich en houdt aan in deze gebieden) gebeurt door middel van stimulatie met acupunctuurnaalden van specifieke acupunctuurpunten rond het oor.

De toepassing van abdominale acupunctuur zorgt voor een algehele conditionele verbetering met name van het terugvinden van energie en herstel van de energiebalans. Deze vrijwel pijnloze techniek is het erg geschikt voor het helpen herstellen van de balans in al de organen. Hoe meer balans, des te bevorderlijker het hele proces voor de patiënt. Op deze wijze hebben we patiënten met tinnitus optimaal kunnen helpen.

Voor verdere informatie zie ook dit onerzoeksartikel uit 2017: Acupuncture Found Effective For Tinnitus – HealthCMi

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!