Tips & Advies bij het ondergaan van acupunctuur

Hier onder volgen een aantal tips voor het verkrijgen van een optimaal effect tijdens uw behandeling of serie van behandelingen.

Een lichte maaltijd als basis

Tijdens de behandeling heeft uw lichaam (extra) energie nodig om het proces dat wordt geactiveerd door het plaatsen van de naalden toe te laten en te kunnen verwerken. Door één tot twee uur van tevoren een lichte maaltijd te nuttigen stelt u uw lichaam in staat dit te kunnen doen. Een lichte maaltijd kan zo iets zijn als een boterham met kaas of een kop soep met een broodje.

Een behandeling op een volle maag of met een honger gevoel is over het algemeen niet gunstig.

Ontspan

Probeer u tijdens de behandeling zo veel mogelijk te ontspannen. Op deze wijze heeft uw lichaam meer ruimte om te kunnen helen en de energie zo gemakkelijk mogelijk daar te krijgen waar nodig.

Lege blaas

Om ongemak te voorkomen tijdens de behandeling adviseren wij u uw blaas van tevoren te legen, voordat u plaats neemt op de behandeltafel. Het voorkomt dat u zich niet kan ontspannen wanneer u plasdrang krijgt en naar de wc moet.

Qi sensatie

Qi sensatie kunt u voelen wanneer een van de punten uit de klassieke acupunctuur geprikt wordt. Dit is een hele normale reactie. U voelt dan lokaal een zeurende of wat zware aanvoelende sensatie. Dit gevoel trekt meestal binnen een paar seconden weg. In een enkel geval duurt het wat langer. Denkt u dat dit voor u geldt kunt dat altijd aan de acupuncturist melden.

Zonder naalden

Bent u bang voor naalden? Dan is het bij ons tòch mogelijk om een acupunctuurbehandeling te krijgen. Wij werken namelijk met een prima alternatief voor naalden, de LaserNeedle. LaserNeedle is gebaseerd op lasertechnologie, waarbij ter hoogte van het acupunctuurpunt een zacht niet-invasief laserlicht wordt geplaatst. De stimulering door lasernaalden is even effectief als gewone naalden en volkomen pijnvrij.

Geen bijwerkingen

Behalve een lekker loom gevoel of een dosis energie direct na de behandeling, zijn er geen andere bijwerkingen bij een acupunctuurbehandeling.

Belangrijke informatie

Wat uw acupuncturist altijd moet weten voor het starten van een behandeling:

  • Bent u zwanger of ongesteld?;
  • Bent u diabeet?;
  • Heeft u een besmettelijke ziekte?;
  • Heeft u een pacemaker?

Stel uw acupuncturist hier daarom altijd van op de hoogte.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!