De Werking van Acupunctuur

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Bij Chinamedic passen wij verschillende technieken toe, zoals abdominale acupunctuur, LaserNeedle en klassieke acupunctuur en Tung’s acupunctuur, om uw klachten aan te pakken en zo de levenskwaliteit te verbeteren.

De gehele behandeling is gericht op het krijgen van een betere energie-flow, opheffing van blokkades, het verlichten van pijn en het verminderen van ontsteking. Het draait niet enkel om pijnbestrijding, maar veel meer om het behandelen van de oorzaak om de levenskwaliteit te verbeteren.

ACTIVEREN VAN HET ZELFHELENDE VERMOGEN

Abdominal Acupuncture

Abdominal Acupuncture (AA) is een jonge ontwikkeling in de toepassing van acupunctuur. Abdominaal Acupunctuur is in China ontwikkeld over een periode van 3 decennia en wordt over de hele wereld steeds meer toegepast. Deze methode wordt uitgeoefend in het gehele gebied van de onderbuik. Zowel de abdomen als het gebied rond de navel bevatten acupunten die gerelateerd zijn met het hele lichaam. Het enige wat wij doen is het stimuleren van specifieke acupunten op de onderbuik, die in contact staan met het probleemgebied. In veel gevallen schenkt dit directe verlichting voor de patiënt. Abdominale acupunctuur helpt op drie energieniveaus om gehele energie toestand te verbeteren: het oppervlakkige ‘schildpad’ niveau voor lokale beïnvloeding, het meridiaan niveau voor energie toe- en afvoer en dan het orgaanniveau bij een dieper liggende oorzaak.

LaserNeedle

LaserNeedle is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van acupunctuur. In plaats van naalden wordt een zacht niet-invasief laserlicht op het acupunctuurpunt geplaatst.

LaserNeedle werkt direct op het lokale gebied om daar de circulatie verbeteren en ontsteking verminderen, pijn te verlichten.

De stimulering met de LaserNeedle is net zo sterk als metalen naalden en volkomen pijnvrij. Bij osteoartritis, osteonecrose en reumatoïde artritis kan de toepassing een regeneratie teweeg brengen. Het celmetabolisme verhoogt, waardoor er meer kraakbeenweefsel wordt gevormd dan afgebroken. Hierdoor neemt de pijn, de stijfheid en de ontsteking in af en de kwaliteit van leven en bewegen toe.

Klassiek Acupunctuur

Met klassieke acupunctuur wordt het TCM systeem bedoeld, dat al eeuwen in gebruik is en dat het gehele lichaam beslaat. Tung’s acupunctuur is een techniek binnen de klassieke acupunctuur, die er hoofdzakelijk op gericht is om een pijnstillend effect te versterken. Dit pijnstillende effect wordt bereikt door het lichaam te stimuleren endorfinen aan te maken.

Oor Acupunctuur

Ooracupunctuur is een moderne ontwikkeling in de acupunctuur en ontwikkeld door de Franse arts Paul Nogier​.
Deze westers opgeleid arts was tevens geïntereseerd in Chinese geneeskunde en manuele therapie. Door een samenloop van omstandigheden ontdekte hij dat het behandelen van punten in het oor verlichting gaf van ischias wat hem aanzette tot het ontwikkelen van auriculotherapie, oftewel ooracupunctuur. De oorschelp weerspiegelt de vorm van een foetus, waarbij de oorlel het hoofd voorsteld. Ooracupunctuur is met name geschikt om het brein te stimuleren als hulp bij stoppen met roken, afvallen en verlichting bij pijnklachten.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!