Endometriose

Endometriose is een ziekte waarbij de baarmoederslijmvlies buiten de baarmoederholte voorkomt. Doordat het weefsel op het buikvlies of andere organen in de onderbuik zit, heeft de vrouw vaak hevige en pijnlijke menstruatie. De chronische ontsteking en verklevingen van de eileider en eierstokken zorgt voor verminderde vruchtbaarheid.

Acupunctuur en endometriose

Endometriose is mogelijk te behandelen met acupunctuur en kruiden therapie. Het doel van de behandeling is om pijn te verminderen, menstruatie te reguleren, de ontsteking verminderen en de vruchtbaarheid indien gewenst te bevorderen.
Bij traditionele Chinese geneeskundig endometriose is meestal een ziekte patroon van lokale stagnatie van energie en stase van bloed, de onderliggende oorzaken zijn vaak de functiestoornissen van de lever, nieren en de milt. Tijdens het eerst consult wordt ieder een individueel behandelplan gemaakt, die optimaal op ieder is toegepast.

Abdominale acupunctuur helpt endometriose onderbouwen

Abdominale acupunctuur is een specialisatie van ons, het is goed geschikt om endometriose te behandelen. Door wetenschappelijk onderzoek uit China kan abdominale acupunctuur de endometriose onderbouwen. De abdominale acupunctuur
richt zich dus op het bestrijden van pijn, maar ook op de behandeling van de ziekte zelf. Door abdominale acupunctuur wordt de fertiliteit vanzelfsprekend verbeterd.

Kruidentherapie en endometriose

Naast acupunctuur is kruidentherapie een goede ondersteuning voor het behandelen van endometriose. Onze Chinese kruidenpoeder met de hoogste kwaliteit (oorspronkelijk uit Taiwan) is effectief in het verminderen van de klachten bij
endometriose. Deze versterken het effect van de abdominale acupunctuur en vullen de behandeling aan.

Acupunctuur als een aanvulling naast reguliere behandelingen

In China, werken gynaecologen en acupuncturisten vaak samen bij de behandelingen van endometriose, het levert positieve ervaringen. Uiteraard blijf je wel gewoon onder behandeling en controle bij de gynaecoloog. Als een aanvulling kun je kiezen voor behandeling van acupunctuur en kruidentherapie.

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelende vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelende vermogen geactiveerd wordt.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €78,00. Elke vervolgbehandeling kost €62,50. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!