Pijnklachten en acupunctuur

Pijn is een signaal van het lichaam om jou te laten weten dat er iets aan de hand is. Het is een natuurlijk beschermings-mechanisme. Je lichaam laat je weten dat er iets gaande is waardoor het niet optimaal kan functioneren. Pijn is dan ook de meest voorkomende klacht bij een bezoek aan een (huis)arts. Als gevolg slikken Nederlanders met pijnklachten 1 miljoen pijnstillers per dag en wordt de kans op een verslaving aan pijnstillers steeds groter. Klik hier om te lezen waarom.

Echter door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt meestal niet de oorzaak weggenomen, laat staan dat het genezing bevorderd. Je beïnvloedt eigenlijk alleen maar het innerlijke alarmsysteem van je lichaam. Onderzoek naar de oorzaak voor een zo goed mogelijke bestrijding van de kwaal is daarom altijd nodig. Vanoudsher speelt acupunctuur een belangrijke rol bij het behandelen van chronische en acute pijnklachten.

ChinaMedic Aanpak bij neuropathie

Per behandeling combineren wij vier verschillende acupunctuurtechnieken om het meest optimale resultaat te kunnen bereiken

ChinaMedic Aanpak voor neuropathie

Hier combineren wij klassieke acupunctuur met LaserNeedle op de lokale plekken

ChinaMedic Aanpak

Met Abdominale Acupunctuur en Navelacupunctuur richten wij ons op een algehele verbetering van de organen en bloedcirculatie

Verstoorde energiecirculatie

Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam een blokkade is ontstaan in de energiebanen; de energie kan niet of onvoldoende doorstromen. Er is weinig tot geen energie-flow. Een tekort of vermindering aan levensenergie en bloed zorgt voor mogelijke weefselschade, die op haar beurt pijn veroorzaakt.

De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd.

Herstellen van balans

De visie van acupunctuur is dat als er een vlotte energie flow is, je geen pijn voelt. Voel je wel pijn dan is er een blokkade aangezien een blokkade pijn veroorzaakt. Verbeter je dus de energiecirculatie dan verdwijnt de blokkade, met als gevolg dat de pijn minder wordt.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoont dat acupunctuur goed helpt bij pijnverlichting. Het doel van acupunctuur is het opheffen van de ontstane energieblokkade, zodat zowel de kwaliteit van de energie toeneemt als ook de kwantiteit van die energie. Hoe meer evenwicht in het lichaam, des te minder pijn wordt ervaren.

De ChinaMedic Aanpak

Bij ChinaMedic kunt u terecht voor allerlei soorten klachten. Naast het helpen bij een grote verscheidenheid aan aandoeningen, zijn wij vooral gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten, onvruchtbaarheid en tinnitus. Uit Kasha’s jaren van ervaring in het toepassen van acupunctuur samen met bijscholing in verschillende acupunctuurtechnieken is de ChinaMedic Aanpak ontstaan. Voeg daar aan toe Kasha’s toewijding om de gezondheid van haar cliënten te verbeteren, en je hebt de unieke ChinaMedic Aanpak.

Ieder mens is anders ook al lijken de symptomen op elkaar. De een heeft een sterk gestel, de ander een zwakker. De een is dik, de ander dun en leeftijd speelt ook een rol. Al deze factoren worden overwogen en meegenomen in het vaststellen van het behandelplan. Een behandelplan is daarom altijd een aanpak op maat en kan bij elke afspraak worden bijgesteld. Heeft u angst voor naalden? Dan is dat geen probleem. Er zijn methodes zoals de LaserNeedle waarmee wij u kunnen helpen.

De ChinaMedic Aanpak bestaat uit een verscheidenheid aan acupunctuurtechnieken met als expertise abdominale acupunctuur. Geheel van toepassing op uw situatie zal onze acupuncturisten abdominale acupunctuur combineren met een of meerdere technieken. Zo zijn wij in staat geweest vele cliënten van hun klachten af te helpen.

De methodes die wij toepassen zijn, de eerder genoemde abdominale acupunctuur, LaserNeedle en klassieke acupunctuur waaronder Tung’s acupunctuur, als ook oor acupunctuur, balans-, schedel- en navelacupunctuur. Eventueel ondersteund door kruiden, cupping, moxa, massage of voedingsadvies plus Kasha’s brede kennis van acupunctuur en kruiden, beschikken wij over de beste mogelijkheden om u te helpen.

Wij zijn toegewijd tot het vinden van een oplossing van uw klachten en de sleutel tot uw gezondheid. Een behandeling is gericht op het verkrijgen van een betere energieflow, het opheffen van blokkades, het verlichten van pijn, het verminderen van ontsteking en het balans stellen van hormonen zodat uw lichaam steeds meer in staat wordt gesteld zich zelf te repareren. Door deze aanpak is acupunctuur veel eerder een oorzaak behandelende therapie met als doel verbetering van levenskwaliteit.

De discipline van acupunctuur om pijnklachten te behandelen: als er een vlotte energie flow is ervaar je geen pijn. De blokkade veroorzaakt de pijn. Verbeter en/of laat de energiecirculatie verbeteren, daardoor wordt de pijn minder.

De kern van de Chinamedic Aanpak: “Gebruik de meeste effectief acupunctuurmethodes om je klachten het snelst te verminder en weg te nemen, en om op een natuurlijke manier je levenskwaliteit te verbeteren.”

Veel gestelde vragen

Is Acupunctuur goed voor je?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beïnvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam.Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel pijnklachten als onvruchtbaarheid, oorsuizen, slaapstoornissen, huidproblemen, allergieën, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, RSI en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Wat is een Acupuncturist?

De hoofdtaak van een acupuncturist is om uw zelfhelend vermogen te stimuleren.

In de acupunctuur draait alles erom het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelfhelend vermogen te stimuleren en te versterken. Alles draait om de levensenergie, of Qi in balans te brengen. Het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door vermindering van kwaliteit, vermindering van hoeveelheid energie en beperking in omloop. Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken wordt dan ook gedaan om de stagnatie te deblokkeren.  Dit brengt het lichaam weer in balans. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelfhelend vermogen geactiveerd wordt.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat merk?

Bij acute klachten wordt er gemiddeld na 1-3 behandelingen effect gemerkt. Bij chronische klachten is dat na 5-10 behandelingen. Het is belangrijk om de frequentie van uw behandeling vol te houden om de gewenste resultaten te bereiken

Ik ben zwanger, kan ik acupunctuur krijgen?

Ja, sterker zelfs: acupunctuur kan u goed helpen tijdens uw zwangerschap.

Met acupunctuur worden de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld . De behandeling is erop gericht de energiebalans in uw lichaam te herstellen. Ook wordt uw hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor nemen de klachten al snel af. Daarnaast behandelt de acupuncturist uiteraard uw specifieke klachten. Zoals bv: misselijkheid, hoofdpijn, migraine, slaapproblemen etc.

Waarom moet ik in het begin vaker behandeld worden?

Acupunctuur is een milde stimulatie aan je lichaam. Het is belangrijk om in het begin vaak behandeld te worden, zodat er meer herstel op treedt dan terugval. Zodra de klachten vermindert neemt de frequentie af. Zodra de klachten helemaal niet meer terugkomen is de behandeling klaar.

Advies vóór en na acupunctuur?

Probeer intensieve sport én/of training te vermijden vóór of na uw behandeling, drukte en stress vóór en na uw behandeling is ook niet goed voor uw herstel. Vermijd ook alcohol en drugs gebruik direct vóór of na uw behandeling.

Hoe lang duurt een acupunctuur afspraak?

Wij hebben drie soorten afspraken die het meest voorkomen.

Allereerst hebben we het consult met behandeling. Hier gaat u in gesprek met de acupuncturist om uw symptomen te bespreken, daaruit diagnosticeert de acupuncturist de onevenwichtigheden in uw lichaam. U zult een behandelingsplan te horen krijgen en ook hoe vaak u idealiter moet komen per week. Hierna krijgt u (uw eerste) acupunctuurbehandeling. Dit duurt ongeveer één uur.

Nadat u op consult bent geweest volgen er vervolgbehandelingen, deze zijn 45 minuten.

Soms zijn er ook patiënten die nog wat meer willen leren over acupunctuur en hun eigen onevenwichtigheden, maar willen nog niet behandeld worden. Zij boeken meestal enkel een consult van ongeveer een half uur.

Is Acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet , zwaar of pijnlijk. Dit noemen wij “DeQi”(Qi activeren) sensatie bij acupunctuur, dit is normaal, vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is niet invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat zijn de kosten van Acupunctuur?

ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Kan Acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Ja, acupunctuur kan helpen om uw fertiliteit te bevorderen evenzeer voor mannen als voor vrouwen

De ChinaMedic Aanpak met abdominale acupunctuur verhoogt de kans op zwangerschap aanzienlijk zowel d.m.v. natuurlijke bevruchting als IUI of IVF. In beide gevallen steunen wij u ook met voedingsadvies en zo nodig kruidentherapie.  Met deze behandelmethode is een groot aantal cliënten succesvol moeder en vader geworden. 

De acupuncturist zal bij uw eerste consult met u een behandelschema samenstellen. 

Lees hier meer over Acupunctuur en Zwangerschap.

Hoeveel tijd tussen acupunctuur?

Tijdens uw eerste consult zal de acupuncturist zich daarover uitspreken. Je mag in principe ieder dag acupunctuur te doen. Afhankelijk van je klachten, de meest toepasbare frequentie is één keer of twee keer per week. Bij ernstige pijn is de frequentie soms twee of drie keer per week. Dat is in dat geval effectiever dan beginnen met één keer per week. De pijn komt tussendoor wel eens terug (door dagelijkse belasting en stress). Naarmate meer behandelingen wordt de pijn meestal steeds minder.

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt hiervoor bellen naar onze receptie 020-6167615 of op onze website zelf een afspraak in plannen.

Zijn er bijwerkingen van acupunctuur?

Nee, als u wordt behandeld door een professionele acupuncturist zijn er geen bijwerkingen. Er zijn wel soms reacties na de acupunctuur: vermoeidheid, duizeligheid, emotionele ontlading of een “Genezing Crisis” tijdens de eerste periode. Geen zorgen, dit betekend dat uw lichaam een reactie toont en het herstel proces is gestart. Zorg er voor dat u altijd met de acupuncturist communiceert hoe u zich voelt.

Tip: Neem ter voorbereiding voor de behandeling een kleine maaltijd. Dit helpt goed voor vermoeidheid en duizeligheid na de acupunctuur.

Wat als mijn klachten erger worden?

Terwijl de meeste mensen duidelijke vermindering van hun klachten na een acupunctuurbehandeling merken, gebeuren bij sommige wel eens dat de klachten na een behandeling verergeren voordat ze zich weer beter voelen. Maakt je zich geen zorgen. Dit noemen we ook wel “genezing crisis”, het signaal “in balans brengen” is door uw lichaam ontvangen, het herstel proces kan een periode duren. Het idee is dat je lichaam reageert en je klachten in beweging zijn. Qua acupunctuur betekent het dat je primaire doelstelling is gehaald, omdat je verandert op meerdere niveaus van vastzittend naar loskomend. Zorg er voor dat u altijd met de acupuncturist communiceert hoe u zich voelt.

 

Waarom zijn bepaalde acupunctuurpunten gevoeliger dan andere?

Dit komt door de verschillende acu-punten op het lichaam. Sommige punten zijn gewoon sensitiever dan andere! De vingers en tenen hebben bijvoorbeeld veel meer zenuwen vergeleken met andere delen van het lichaam, dus punten aan de extremiteiten zijn uit nature gevoeliger dan punten rondom het midden van het lichaam.

Openingstijden

Maandag 9:30 - 17:00
Dinsdag 9:30 - 17:00
Woensdag Gesloten
Donderdag 9:30 - 17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 9:30 - 17:00
Zondag Gesloten

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 nieuws. Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 news. Click here for the newest updates!