Pijnklachten en acupunctuur

Pijn is een signaal van het lichaam om jou te laten weten dat er iets aan de hand is. Het is een natuurlijk beschermings-mechanisme. Je lichaam laat je weten dat er iets gaande is waardoor het niet optimaal kan functioneren. Pijn is dan ook de meest voorkomende klacht bij een bezoek aan een (huis)arts. Als gevolg slikken Nederlanders met pijnklachten 1 miljoen pijnstillers per dag en wordt de kans op een verslaving aan pijnstillers steeds groter. Klik hier om te lezen waarom.

Echter door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt meestal niet de oorzaak weggenomen, laat staan dat het genezing bevorderd. Je beïnvloedt eigenlijk alleen maar het innerlijke alarmsysteem van je lichaam. Onderzoek naar de oorzaak voor een zo goed mogelijke bestrijding van de kwaal is daarom altijd nodig. Vanoudsher speelt acupunctuur een belangrijke rol bij het behandelen van chronische en acute pijnklachten.

ChinaMedic Aanpak bij neuropathie

Per behandeling combineren wij vier verschillende acupunctuurtechnieken om het meest optimale resultaat te kunnen bereiken

ChinaMedic Aanpak voor neuropathie

Hier combineren wij klassieke acupunctuur met LaserNeedle op de lokale plekken

ChinaMedic Aanpak

Met Abdominale Acupunctuur en Navelacupunctuur richten wij ons op een algehele verbetering van de organen en bloedcirculatie

Verstoorde energiecirculatie

Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam een blokkade is ontstaan in de energiebanen; de energie kan niet of onvoldoende doorstromen. Er is weinig tot geen energie-flow. Een tekort of vermindering aan levensenergie en bloed zorgt voor mogelijke weefselschade, die op haar beurt pijn veroorzaakt.

De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd.

Herstellen van balans

De visie van acupunctuur is dat als er een vlotte energie flow is, je geen pijn voelt. Voel je wel pijn dan is er een blokkade aangezien een blokkade pijn veroorzaakt. Verbeter je dus de energiecirculatie dan verdwijnt de blokkade, met als gevolg dat de pijn minder wordt.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoont dat acupunctuur goed helpt bij pijnverlichting. Het doel van acupunctuur is het opheffen van de ontstane energieblokkade, zodat zowel de kwaliteit van de energie toeneemt als ook de kwantiteit van die energie. Hoe meer evenwicht in het lichaam, des te minder pijn wordt ervaren.

De ChinaMedic Aanpak

Bij ChinaMedic kunt u terecht voor allerlei soorten klachten. Naast het helpen bij een grote verscheidenheid aan aandoeningen, zijn wij vooral gespecialiseerd in het behandelen van pijnklachten, onvruchtbaarheid en tinnitus. Uit Kasha’s jaren van ervaring in het toepassen van acupunctuur samen met bijscholing in verschillende acupunctuurtechnieken is de ChinaMedic Aanpak ontstaan. Voeg daar aan toe Kasha’s toewijding om de gezondheid van haar cliënten te verbeteren, en je hebt de unieke ChinaMedic Aanpak.

Ieder mens is anders ook al lijken de symptomen op elkaar. De een heeft een sterk gestel, de ander een zwakker. De een is dik, de ander dun en leeftijd speelt ook een rol. Al deze factoren worden overwogen en meegenomen in het vaststellen van het behandelplan. Een behandelplan is daarom altijd een aanpak op maat en kan bij elke afspraak worden bijgesteld. Heeft u angst voor naalden? Dan is dat geen probleem. Er zijn methodes zoals de LaserNeedle waarmee wij u kunnen helpen.

De ChinaMedic Aanpak bestaat uit een verscheidenheid aan acupunctuurtechnieken met als expertise abdominale acupunctuur. Geheel van toepassing op uw situatie zal onze acupuncturisten abdominale acupunctuur combineren met een of meerdere technieken. Zo zijn wij in staat geweest vele cliënten van hun klachten af te helpen.

De methodes die wij toepassen zijn, de eerder genoemde abdominale acupunctuur, LaserNeedle en klassieke acupunctuur waaronder Tung’s acupunctuur, als ook oor acupunctuur, balans-, schedel- en navelacupunctuur. Eventueel ondersteund door kruiden, cupping, moxa, massage of voedingsadvies plus Kasha’s brede kennis van acupunctuur en kruiden, beschikken wij over de beste mogelijkheden om u te helpen.

Wij zijn toegewijd tot het vinden van een oplossing van uw klachten en de sleutel tot uw gezondheid. Een behandeling is gericht op het verkrijgen van een betere energieflow, het opheffen van blokkades, het verlichten van pijn, het verminderen van ontsteking en het balans stellen van hormonen zodat uw lichaam steeds meer in staat wordt gesteld zich zelf te repareren. Door deze aanpak is acupunctuur veel eerder een oorzaak behandelende therapie met als doel verbetering van levenskwaliteit.

De discipline van acupunctuur om pijnklachten te behandelen: als er een vlotte energie flow is ervaar je geen pijn. De blokkade veroorzaakt de pijn. Verbeter en/of laat de energiecirculatie verbeteren, daardoor wordt de pijn minder.

De kern van de Chinamedic Aanpak: “Gebruik de meeste effectief acupunctuurmethodes om je klachten het snelst te verminder en weg te nemen, en om op een natuurlijke manier je levenskwaliteit te verbeteren.”

Veel gestelde vragen

Waar kan acupunctuur precies bij helpen?

Acupunctuur wordt al duizenden jaren ingezet voor het verhelpen en verbeteren van een groot scala aan ziektes en klachten. Voor een acupuncturist is de benadering simpel: energie stroomt of het stroomt niet. De symptomen laten zien waar in het lichaam er sprake kan zijn van een blokkade en deze de rest van het lichaam beinvloed. Daarnaast gaat het de acupuncturist om het activeren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Hierdoor is acupunctuur toepasbaar bij zowel slaapstoornissen als huidproblemen, allergieen, verslavingen, depressie, overgangsklachten, burn-out, rsi en ga zo maar door. Wilt u weten in hoe verre acupunctuur u kan helpen, maak dan een afspraak voor een 1ste consult en laat u geheel onderzoeken. De acupuncturist kan u dan direct vertellen wat we voor u kunnen doen.

Hoe veel keer moet ik komen?

Om u een betrouwbare en acurate inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is het beste om dit met uw acupuncturist te bespreken. Ben u nog nooit bij een acupuncturist geweest, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste consult met eventuele behandeling. De acupuncturist kan u dan naar aanleiding van uw klachten en het consult een inschatting geven.

Is acupunctuur pijnlijk?

Voor Abdominal Acupuncture gebruiken wij extra dunne naalden. De prikjes zijn nauwelijks voelbaar. Mensen voelen soms niet eens waar ze zitten. Een enkele keer kan iemand een raar gevoel waarnemen, ook wel omschreven als zeurend, verdovend, opgezet of pijnlijk. Vaak is dit gevoel zo voorbij.

De LaserNeedle die wij vaak gebruiken in combinatie met het prikken van naalden is invasief en voelt u niets van. De LaserNeedle is bij uitstek geschikt voor hen die bang zijn voor naalden en voor kleine kinderen.

Wat kost een acupunctuurbehandeling?

Een 1ste consult met aansluitend een behandeling kost €75,00. Elke vervolgbehandeling kost €60,00. ChinaMedic is aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Acupunctuur) en een behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeraars in het aanvullende. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar wat dit precies betekent voor u. Voor een volledige prijslijst van al onze behandelingen KLIK HIER

Openingstijden

 

Maandag9:30 - 17:00
Dinsdag9:30 - 17:00
WoensdagGesloten
Donderdag9:30 - 17:00
VrijdagGesloten
Zaterdag9:30 - 17:00
ZondagGesloten
Lid
van

 

 

 

Contact

Acupunctuur Kliniek ChinaMedic

et-

Postjesweg 36
1057 EB
Amsterdam West

Locatie

Gratis consult (10min.)

Open dag 16 juni zondag
(16 jaar jubileum)
Vrij inloop 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 te Amsterdam
(gratis parkeren)
Een kopje lekker Chinese thee

Free consultation (10min.)

Open day 16 June Sunday
Time: 09:30-12:00 uur
Postjesweg 36 in Amsterdam
(Free parking)
Enjoy a cup of Chinese tea
ChinaMedic Covid-19 Protocol Bekijk hier de nieuwste updates
ChinaMedic Covid-19 Protocol Click here for the newest updates!